REBEU EL CD A CASA VOSTRA - GAUDIU AMB LA FAMÌLIA - I CANTEU AMB NOSALTRES


Por qué debéis ir a la BIBLIOTECA DE CATALUNYA... (entre otras cosas)

Cançons Essenciales Catalanes en la Biblioteca Nacional de Catalunya, claustres de l' Hospital de la Santa Creu (s.XIV)
Al costat dels arcs gòtics dels jardins d'un dels més antics Hospitals del món, on va ser portat a morir Antonio Gaudí confós amb un captaire, podreu conèixer i compartir les més belles cançons catalanes des de 1275 fins a la Guerra Incivil. Les més belles melodies i les cançons més divertides, amb les quals comprendre què sentien els cavallers de fa 800 anys o les adolescents de fa 300, o els barcelonins de fa 100. És un passeig per la Història de Catalunya i la vida de les seves gents a partir de les cançons. Podeu sol·licitar un CD per escoltar les cançons, gravat en viu.
Aquesta noble construcció data del 1400 i està a dos-cents metres de les Rambles. La Biblioteca de Catalunya recolza així el treball d'investigar, rescatar i “aggiornar” les cançons que les mares i àvies catalanes han cantat durant molts segles.
Així els francesos s'assabentaran que una famosa nadala catalana era una cançó de borratxos francesa, i que en temps de la Revolució Francesa era cantada pels realistes (del rei, no de la realitat) per burlar-se de Danton, Condorcet, etc. Els anglosaxons s'assabentaran que algunes tendres cançons catalanes es canten en les costes d'Escòcia. Els catalans que “El Noi de la Mare”, és una nadala de tres països llatinoamericans, que ho prenen com a propi.
Tots els divendres a les 20.30 h. entrada: 12 € .
Amb explicacions en castellà, català, anglès, francès, portuguès o italià. I amb els texts perquè el públic pugui cantar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada